pondělí 9. července 2018

Letní kuchtění pod širým nebem

A je to tady, léto v plném rozpuku a jako vždy nestálé. Zatímco jaro v tropech, tak letní počasí je již po několik let velmi prazvláštní. Ač meteorologové ve statistikách a předpovědích si říkají co chtějí, tak ne vždy se trefí ... ovšem pokud máme před sebou volný den a můžeme být v přírodě nebo u vody na rybách, tak není od věci si s sebou přibalit i kotlík ve kterém si můžete připravovat skvělé dobroty. Pomalé dušení, oheň a kouř doplní tu skvělou atmosféru. A ač to na tomto blogu nedělám, tak zcela výjimečně přihodím recept na netradiční kotlíkový gulášek. Trochu jiný postup (cibule), ale velmi chutný.

Suroviny: Vepřová plec. vepřová krkovice, cibule, mrkev, bílá sladká i pálivá paprika, žampiony, květák, brambory, česnek, protlak, drcené chilli, pivo, sádlo, majoránka, pepř a sůl.

Postup: Na sádle necháme zatáhnout maso pokrájené na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme cibulku na klínky a dále smažíme až přejdeme pomalu v dušení. Dodáme mrkev na silnější kolečka, papriku, brambory, květák a houby. Vše zasypeme poctivou červenou paprikou, chilli a lehce podlijeme pivem. O zbytek šťavky se postará maso a zelenina. Když již maso změkne přidáme lžíci protlaku a několik prolisovaných stroužků česneku. Necháme ještě chvilku podusit na nakonec vše dle chuti osolíme, opepříme, přidáme chilli a rozemneme majoránku. Podáváme s chlebem a pivkem :o)))




Žádné komentáře:

Okomentovat

Ultra dělitelný láčák z Aliexpressu

Již delší dobu jsem pokukoval po prutech na Aliexpressu ... sice jsem dosud byl pro značkové a kvalitní proutky s jménem renomované značky, ...