pátek 14. června 2019

Uzení a douzování masa je sranda

Pokud si chcete vychutnat vychutnat domácí uzené a nemáte chuť či čas si maso nakládat do předu, tak je jistým řešením zakoupit "uzený" polotovar z ochodu. Zpravidla nemá nic moc s uzeným masem společné. Ovšem nám jde o to aby maso bylo šťavnaté a vonělo a chutnalo po kouři. Takže postup v tomto případě je jednoduchý. Maso vložíme doteplé vody na cca hodinu až dvě. Poté maso otřeme. Díky tomu se zbavíme přebytečných solí a zvýšíme šťavnatost. Poté udíme teplým kouřem asi hodinku při 50 stupních. Jde o to aby se maso prohřálo a kouř ochutil maso. Poté již jen vyndáme z udírny a necháme trochu zchladnout. Poté již s masem naložíme dle vlastního úsudku.

Super douzený kousek masa jak jej v obchodě nekoupíte a ta vůně

 

No a s kusem čerstvého chleba a hořčicí jde o neskutečnou baštu

Ze zbytek masa můžemě připravit s hrachovou kaší

a nebo halušky s uzeným a kysaným zelím

Žádné komentáře:

Okomentovat

Ultra dělitelný láčák z Aliexpressu

Již delší dobu jsem pokukoval po prutech na Aliexpressu ... sice jsem dosud byl pro značkové a kvalitní proutky s jménem renomované značky, ...