Pokud si chcete vychutnat vychutnat domácí uzené a nemáte chuť či čas si maso nakládat do předu, tak je jistým řešením zakoupit "uzený" polotovar z ochodu. Zpravidla nemá nic moc s uzeným masem společné. Ovšem nám jde o to aby maso bylo šťavnaté a vonělo a chutnalo po kouři. Takže postup v tomto případě je jednoduchý. Maso vložíme doteplé vody na cca hodinu až dvě. Poté maso otřeme. Díky tomu se zbavíme přebytečných solí a zvýšíme šťavnatost. Poté udíme teplým kouřem asi hodinku při 50 stupních. Jde o to aby se maso prohřálo a kouř ochutil maso. Poté již jen vyndáme z udírny a necháme trochu zchladnout. Poté již s masem naložíme dle vlastního úsudku. 
|  | 
| Super douzený kousek masa jak jej v obchodě nekoupíte a ta vůně | 
|  | 
| No a s kusem čerstvého chleba a hořčicí jde o neskutečnou baštu | 
|  | 
| Ze zbytek masa můžemě připravit s hrachovou kaší | 
|  | 
| a nebo halušky s uzeným a kysaným zelím | 


 
 
 
Žádné komentáře:
Okomentovat