neděle 23. prosince 2018

DIY: Rekonstrukce podlahy v koupelně

Rychlá předvánoční akce. Pokládka podlahy v koupelně.Ono to vlastně nebyla ani pokládka jako spíš lepení. Ovšem bylo to rychlé a snadné. Jedná se o samolepicí PVC podlahové čtverce. Tak dlouhý název pro tak zajímavou věc. V podstatě se jedná o kombinaci vinylu a PVC se samolepicím podkladem, který se lepí na původní hladkou a prachu zbavenou podlahu. Pak již to je sranda ... 




4 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, nedávno jsem slyšel, že existují i vinylové podlahy do koupelny. Nemáte s tím zkušenost, respektive nenechal jste si dělat třeba nabídky? My to stále řešíme, co si tam dáme. V bytě máme kompletně lamino od https://www.floorforever.cz/ a chtěli bychom to i do koupelny a na záchod. Ale zase si říkám, jestli je to technologicky proveditelné? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, máte pravdu. Vinyl se do koupelny skutečně hodí, ale bohužel ne všechny vinylové podlahy lze v koupelně použít. Stejně jako u laminátu i u vinylu může nastat problém pokud se pod něj dostane voda. Právě z tohoto důvodu bych být vámi volil nejlépe podlahu v roli, protože u té toto riziko tolik nehrozí. Pak ještě existují přímo i speciální voděodolné druhy, které jsou právě do koupelny asi nejideálnější.

      Vymazat
    2. Toto můžu z vlastní zkušenosti potvrdit. Sám vinylovou podlahu v koupelně mám. Nakonec jsem právě zvolil takovou speciální voděodolnou. Mám ji tam už nějaké dva roky a zatím spokojenost. S čím ovšem tak dobrou zkušenost nemám jsou koupelnové baterie, které jsem tehdy do koupelny koupil. Například ta u umyvadla už nefunguje. Samozřejmě je po záruce, takže ji budu muset vyměnit za jinou.

      Vymazat

Ultra dělitelný láčák z Aliexpressu

Již delší dobu jsem pokukoval po prutech na Aliexpressu ... sice jsem dosud byl pro značkové a kvalitní proutky s jménem renomované značky, ...